Intet i livet kommer af sig selv. Ønsker du at finde de bedste og billigste løsninger på markedet, kræver det at du sætter dig ind i tingene, gør dit forarbejde og så skal belønningen nok komme.

Det samme gælder, hvis du ønsker at finde det billigste lån online. Det er ikke svært, men kræver lidt af din tid. Der er heldigvis flere sammenligningstjenester online, der gør det enkelt for dig at få overblikket og som har gjort en del af forarbejdet for dig. For uden forarbejde og research kan du ikke vide, hvilke lånefirmaer der bedst opfylder dine behov.

Start med at få et overblik over lånemarkedet

En god start vil være at danne dig et overblik over lånemarkedet, inden du går i gang med at ansøge. Det gør du lettest ved at anvende sammenligningssider. Det giver dig nemlig en masse viden om udbydernes forskelligheder og forhold. Hvad deres renter er, hvad deres alderskrav er og meget mere.

Du kan nemt sammenligne, få overblikket og finde nogle af online markedets bedste lån via Finansieringen og Visione, der ligeledes giver dig gode råd til, hvad du skal være opmærksom på og hvordan du sammenligner på et oplyst grundlag.

Online lån laves altid uden sikkerhed. Kort sagt er det et lån, som du kan bruge til forbrug, men ingen blander sig i formålet. Så du har fuld frihed til at bruge dem som du foretrækker. Her står nettets udbydere i skarp kontrast til landets pengeinstitutter, der meget gerne vil kende formålet bag og som går mere i dybden med din ansøgning.

Ansøg hos flere udbydere

Når du har dannet dig et fornuftigt overblik over, hvor du kan få det billigste lån, skal du i gang med at udfylde og sende ansøgninger, så du kan få nogle tilbud i hænderne.

Her er det vigtigt, at du ikke nøjes med at sende en ansøgning til den udbyder, der har den mest lovende hjemmeside eller den laveste rente. For det er langt fra sikkert, at du vil få den laveste rente, der er oplyst på firmaets hjemmeside. Ofte vil deres renter fremgår som et interval, et renteniveau, hvori dit tilbud vil ligge. Men om du kommer til at ligge i bunden eller toppen af renteniveauet, kan du først vide EFTER du har indhentet et lånetilbud.

De fleste udbydere laver nemlig et økonomisk tjek, hvor de vurderer din økonomi. Det er i høj grad denne kreditvurdering, der bestemmer den tilbudte rente og ÅOP.

Sammenlign og vælg laveste ÅOP

Efter det økonomiske tjek kan tilbuddene være meget forskellige, og derfor er det vigtigt, at du huske at søge flere steder, så du gør dine chancer for det billigste lån, så store som mulige. Jo flere steder du ansøger, jo større vil din chance være for at finde det billigste forbrugslån.

Men hvordan finder du så ud af, hvad der er billigst? Det kan hurtigt blive forvirrende med renter, månedlige afdrag og lånebeløb, men den letteste måde at se, hvad de egentlig omkostninger bliver, er ved at kigge på ÅOP. Det står for årlige omkostninger i procent og er en god indikator for, hvad det kommer til at koste dig samlet set.