Laravel vs. WordPress sammenligning

Én ting er hvor du vælger at få din hjemmeside hosted, noget andet er hvilket system du vælger at få den udviklet i. Her er WordPress og Laravel to af de oplagte muligheder. Begge CMS systemer er populære og har sine klare fordele, men det er vidt forskelligt hvornår du bør vælge hvad.

Vi har derfor lavet en sammenligning af Laravel vs. WordPress, for at give dig et indblik i, hvornår du bør vælge hvad.

Valg af hjemmeside CMS

  • Vi sammenligner 4 parametre

Det kan være vanskeligt at vælge hjemmeside CMS, men der er ingen tvivl om at Laravel og WordPress er to af de bedste kandidater. Det er derfor vi har valgt at gennemgå de to CMS systemer. Der er over 60 millioner WordPress hjemmesider på verdensplan, mens Laravel er et lidt nyere men rigtig godt system til mere skræddersyede og avancerede løsninger.

I det følgende sammenligner vi dem på hastighed, performance, pris og sikkerhed. Har du problemer med dit valg af hjemmeside CMS? Så se med her:

Hastighed

Laravel: Gør det muligt at få en rigtig hurtig hjemmeside, da en clean kodestruktur giver et begrænset antal overflødige filer og kode.

WordPress: Du kan hastighedsoptimere en WordPress hjemmeside til at blive relativ hurtigt, særligt sammenlignet med andre CMS systemer. Over for hinanden, er der dog ingen tvivl om at Laravel er bedst. WP installationer indebærer rigtig mange filer, og en masse overflødig kode, som vil trække hastigheden ned.

CMS struktur

Laravel: Installationen er som udgangspunkt relativ simpel i kodestrukturen, hvilket gør at du ikke får installeret en masse filer, temaer og plugins, der ikke skal bruges. Det er en nyere teknologi der kom i 2011, hvilket gør at CMS strukturen er både moderne og fremtidssikret.

WordPress: CMS strukturen er en af de klare svagheder ved WordPress. For grundstrukturen er ikke blevet opdateret i over 10 år og hver gang der laves en opdatering til WordPress, bliver der typisk bygget ovenpå. Hvis man skal være lidt kritisk, er kodestrukturen mere snørklet og umoderne.

Selvom Laravel er klart bedst på det område, skal det dog nævnes af WordPress kontrolpanelet er brugervenligt.

Pris

Laravel: Der er ingen tvivl om at Laravel er perfekt til skræddersyede hjemmesider, men prisen er derefter. Du får en moderne og fremtidssikker løsning på mange måder, men du betaler for det. Naturligvis. Udviklingsprisen er det punkt, hvor WordPress klarer sig bedre end Laravel.

WordPress: Det er billigt at komme i gang med WordPress, men hvis du driver en større forretning, bør du stille dig selv spørgsmålet hvorfor. Det er helt bestemt prisvenligt, brugervenligt og med en masse plugins. Det har bare sine begrænsninger inden for hastigheden, kodestrukturen og sikkerheden. Men til prisen, får du rigtig meget for pengene.

Sikkerhed

Laravel: Som udgangspunkt et rigtig sikkert CMS system, da platformen er moderne og enkel. Der findes ikke en masse sikkerhedshuller, uopdaterede plugins eller features, og så kan det faktisk være svært at genkende en Laravel hjemmeside, når man ser en.

WordPress: Står i skarp kontrast til Laravel på sikkerheden. For i WordPress kender de fleste til dets filnavne og placeringer, samt udbredte sikkerhedshuller. Laravel er en klart mere sikker løsning end WordPress.

Har du lyst til at læse mere om de to teknologier og deres forskelligheder? Bluebell har sammenlignet WordPress vs. Laravel hjemmesider.

Til sidst kan det opsummeres at WordPress er en billig og brugervenlig løsning til mindre behov. Det kan være til håndværkerfirmaer, hobbybrug eller en personlig blog. Vi er selv rigtig glade for systemet.

Driver du en større forretning hvor hastighed, sikkerhed og skræddersyede løsninger spiller en væsentlig rolle, bør du foretrække Laravel.

Se også: Webhotel til hjemmeside