Hvad koster det mig at låne 200.000?

Hvad koster det mig at låne 200.000?

Går du med drømme om et stort lån på 200.000 til køb af ny bil, renovering af boligen eller noget helt tredje? Det er ikke altid banken er så medgørlige, men så er det godt du har alternativer online.

Lånemarkedet på nettet har udviklet sig enormt meget, over de seneste 3-5 år. Der er kommet professionelle og prisvenlige selskaber på markedet, specielt i skikkelse af Bank Norwegian og Santander Consumer Bank. Samtidig har det aldrig været hverken nemmere eller hurtigere at gennemføre ansøgningen. Det er derfor blevet muligt at lave et godt lån på 200.000 kr., men hvad koster det dig? Få svaret her.

Renten og løbetiden

De fleste danskere vil stille sig selv spørgsmålet: Hvad koster det mig at låne 200.000 kr? Specielt når der søges online, hvor udbydernes priser varierer i større stil. Der er faktorer du kan påvirke og faktorer der ikke kan ændres nu og her.

De faktorer du ikke kan påvirke er din privatøkonomi, eksisterende gæld og månedlige indkomst. Det er muligt at påvirke over tid, men det er sjældent noget du kan ændre på, over 1-2 uger.

De faktorer du kan påvirke er dit valg af løbetid og den rente du får tilbudt. Løbetiden kan du selv justere under ansøgningen, omend du altid bør være i stand til komfortabelt at betale den månedlige ydelse. Renten kan du kun påvirke indirekte, ved at søge flere steder. På den måde får du tilbudt flere renter, hvor du kan vælge den laveste. Tjek hvor du kan søge lån på 200.000 her.

Det er derfor primært de to sidste elementer du bør fokusere på, hvis du vil minimere omkostningerne når du skal låne 200.000.

Vejledende låneberegninger

Vi vil nu se på en række vejledende låneberegninger, for at give dig et indtryk af hvad det vil koste dig at låne 200.000 online. Vi er gået ud fra en løbetid på 120 måneder og stiftelsesomkostninger på 950 kr. Med disse faste parametre, vil du her kunne se hvor stor en betydning renten har.

Ved rente på 8 %

  • Omkostninger: 91.885 kr.
  • ÅOP: 8,36 %

Ved rente på 10 %

  • Omkostninger: 117.547 kr.
  • ÅOP: 10,50 %

Det er tydeligt hvor mange penge der er at spare, ved at undersøge markedet og få identificeret den billigste løsning. Selv hvis det er noget der tager dig et par timer eller et par dage, vil du nok synes det er tiden værd!

Samtidig er det værd at tænke over at det vil påvirke din privatøkonomi betydeligt, så det bør du have i baghovedet, inden du gennemfører lånet.

Vi nævnte at løbetiden ligeledes kan have en indflydelse. For at give dig et indblik i denne, har vi valgt at fastholde renten på 8 %, men med løbetider på 120 måneder (10 år) og 168 måneder (14 år). Det giver følgende resultat:

Ved løbetid på 120 måneder (8 %)

  • Omkostninger: 91.885 kr.
  • ÅOP: 8,36 %

Ved løbetid på 168 måneder (8 %)

  • Omkostninger: 133.637 kr.
  • ÅOP: 8,33 %

Du kan se det er mindst lige så afgørende, at du får fastsat den korrekte løbetid. En løbetid der er så kort som mulig, men hvor du fortsat kan betale de månedlige afdrag.

Konklusion

Der er ingen tvivl om konklusionen. Du bør indhente flere tilbud og gøre dit forarbejde grundigt, så du finder den laveste rente, ud fra din situation. Samtidig bør du vælge den kortest mulige løbetid når du låner 200.000, vel og mærke uden du presser din økonomi til grænsen.

Det er vigtigt at få sat sig ind i alle aspekter, da det kommer til at blive en stor økonomisk belastning på din privatøkonomi. Så et grundigt stykke forarbejde belønner sig. Se mere om lån på 200.000 her.

Vi håber du er blevet klogere på omkostningsniveauet og hvad der har betydning for prisen.